ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ – ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΜΟΡΕΩΣ ΗΔΙΣΤΑ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ PATISSERIE - CATERING - ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

Διεύθυνση - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Διεύθυνση: ΣΠΑΡΤΗΣ 14 - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Τ.Κ. - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Τ.Κ.: 23070
Περιοχή - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Περιοχή: Μονεμβασιά Κατηγορία - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Κατηγορία: ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
Τηλέφωνο - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Τηλέφωνο: 2732061040,2732061209 Fax - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Fax: 2732061789
Κινητό - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Κινητό: 6972823450 E-mail - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ E-mail: amigdaloto@gmail.com
Υπεύθυνος - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Υπεύθυνος: ΧΑΡΑΜΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Τηλέφωνο υπεύθυνου - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Τηλέφωνο υπεύθυνου: -
Ιστοσελίδα - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Ιστοσελίδα:
Το εργαστήριο παραδοσιακών γλυκών «ΧΑΡΑΜΗ» είναι το πρώτο, συνεπώς και το πιο ιστορικό, εργαστήριο Αμυγδαλωτών και άλλων παραδοσιακών γλυκών που λειτούργησε και συνεχίζει και λειτουργεί στην Μονεμβασιά. Είναι το εργαστήριο που δημιούργησε παράδοση στο Αμυγδαλωτό Μονεμβασιάς και το έκανε φημισμένο σε όλο τον κόσμο. Μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 50 το γλυκό αυτό παρασκευαζόταν μονάχα στα σπίτια της Μονεμβασιάς από τις νοικοκυρές με διάφορες τοπικές σπιτικές συνταγές. ...
Επισκέπτες: 36067

ΜΟΡΕΩΣ ΗΔΙΣΤΑ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ PATISSERIE - CATERING - ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

ΜΟΡΕΩΣ ΗΔΙΣΤΑ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ PATISSERIE - CATERING - ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

Το εργαστήριο παραδοσιακών γλυκών «ΧΑΡΑΜΗ» είναι το πρώτο, συνεπώς και το πιο ιστορικό, εργαστήριο Αμυγδαλωτών και άλλων παραδοσιακών γλυκών που λειτούργησε και συνεχίζει και λειτουργεί στην Μονεμβασιά. Είναι το εργαστήριο που δημιούργησε παράδοση στο Αμυγδαλωτό Μονεμβασιάς και το έκανε φημισμένο σε όλο τον κόσμο. Μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 50 το γλυκό αυτό παρασκευαζόταν μονάχα στα σπίτια της Μονεμβασιάς από τις νοικοκυρές με διάφορες τοπικές σπιτικές συνταγές.

Η προσπάθεια για την δημιουργία ενός ποιοτικού γλυκού που θα αντιπροσώπευε την Μονεμβασιά, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 50 από την Ευαγγελία Χαραμή και τον σύζυγο της Ευάγγελο. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών της δεκαετίας, η προσπάθεια που γινόταν αποσκοπούσε στη δημιουργία γλυκών τα οποία θα προσφέρονταν σαν επιδόρπιο στο παραδοσιακό καφεζαχαροπλαστείο του ζεύγους Χαραμή, στην κεντρική πλατεία της Μονεμβασιάς, εκεί όπου σήμερα εδρεύει το εργαστήριο και το κατάστημά μας.

Το 1958 και ύστερα από πολλές προσπάθειες και δοκιμές, το Αμυγδαλωτό ξεκίνησε προς πώληση και επίσημα σαν ένα παραδοσιακό γλύκισμα από το εργαστήριο της κα Ευαγγελίας. Το εργαστήριο συνέχισε να προσφέρει στους επισκέπτες της περιοχής το περίφημο Αμυγδαλωτό και για αρκετά χρόνια ήταν το μοναδικό εργαστήριο παραδοσιακών γλυκισμάτων στην Μονεμβασιά, μέχρι να δημιουργηθούν και άλλα εργαστήρια στην συνέχεια. Το 1978 το εργαστήριο ανέλαβαν ο υιός της Κας Ευαγγελίας Χαραμή, Παναγιώτης και η γυναίκα του Καλλιόπη, οι οποίοι συνεχίζοντας την παράδοση έκαναν το Αμυγδαλωτό ευρέως γνωστό σαν «ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ» της Μονεμβασιάς.

Με σύνθημά τους «η διαφορά βρίσκεται στο μεράκι και τα αγνά υλικά» οργάνωσαν το εργαστήριο σε υψηλότερο επίπεδο και συμπεριέλαβαν όλα τα παραδοσιακά γλυκίσματα (σαμουσάδες, φλογέρες, δίπλες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, ραφιόλια και μελιτίνια ή αλλιώς σκαλτσούνια), τα οποία συνεχίζουν να παράγουν μέχρι και σήμερα με κάποιες ποιοτικές τροποποιήσεις. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων είκοσι ετών το εργαστήριο έχει αλλάξει ολοκληρωτικά μορφή και δομή, καθώς ο χώρος έχει σχεδόν τριπλασιαστεί προκειμένου να καλύψει τις εργασιακές ανάγκες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι πιο εξελιγμένος και το προσωπικό που εργάζεται εκπαιδευμένο και γαλουχημένο με την ιδέα της δημιουργίας ποιοτικών γλυκών. Το 2003 η ονομασία μετατράπηκε σε «ΜΟΡΕΩΣ ΗΔΙΣΤΑ» , το οποίο έχει την έννοια τα πιο εύγευστα , τα πιο ευχάριστα στην γεύση γλυκά του Μοριά.

Η ποιοτική βελτίωση των γλυκών συνεχίζεται και το μεράκι εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Το 2007 το κεντρικό κατάστημα ανακαινίζεται, μεγαλώνει και γίνεται πιο άνετο για την εξυπηρέτηση των πελατών. Στο κατάστημα προστίθεται ένα τμήμα παραδοσιακών προϊόντων της Λακωνίας (πχ. μέλι, χυλοπίτες, κρασί, ούζο, σύκα, βότανα κ.λ.π.) και ένα τμήμα μοντέρνων γλυκών. Το εργαστήριο διεύρυνε την γκάμα των προϊόντων του καθώς παράγονται γλυκά κουταλιού με παραδοσιακή συνταγή, χωρίς καθόλου συντηρητικά (πχ. Κυδώνι, νερατζάκι τριμμένο, σταφύλι και πορτοκάλι), παγωτό και διάφορα παξιμάδια και μπισκοτάκια. Το 2008 ολοκληρώνοντας ένα πρόγραμμα το εργαστήριο εξοπλίζεται με ακόμα πιο σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα που βοηθούν τόσο στην ποιοτική βελτίωση των γλυκών όσο και στην ποσοτική και βάζει τις βάσεις για να πάρει πιστοποίηση ποιότητας. Ωστόσο το σύνθημα συνεχίζει να παραμένει αμετάβλητο και η ποιότητα και το μεράκι είναι τα στοιχεία που οδηγούν την παραγωγή των γλυκών.